Verbouw, renovatie, reparatie, restauratie

Hieronder volgen enkele voorbeelden van klussen die ik heb gedaan. Wat ik eerst graag nog even wil melden is het volgende. Ik werk weliswaar meestal alleen. Maar dat neemt niet weg dat ik ook nogal eens samen met de opdrachtgever werk. Soms zou je een klus wel graag zelf willen doen maar heb je misschien niet voldoende tijd, of de juiste kennis of voldoende en het juiste gereedschap. Dan kan een goede optie zijn dat we de klus samen doen!

1. Herbouw schuurtje
Bij dit project stonden alleen de vier muren nog. Ik heb waar dat kon oude materialen gebruikt om het schuurtje weer bruikbaar te maken. Allereerst moest er natuurlijk weer een dak op.
Dit dak is verhoogd om meer ruimte voor opslag mogelijk te maken.
De oorspronkelijke deur was niet meer veilig genoeg en hiervoor in de plaats is een prachtige oude deur geplaatst, precies op maat gemaakt met een stevig slot.
Daarnaast heb ik in de tuin twee regentonnen aangesloten.

 

2. Verbouwing van garage tot extra kamer
In het huishouden van deze opdrachtgeefster was behoefte aan een extra kamer met de nodige privacy. De gekozen oplossing was het verbouwen van de garage tot een geïsoleerde en verwarmde extra kamer. Deze klus heb ik samen met de opdrachtgeefster uitgevoerd.


 

3. Isoleren zomerhuisje
Het betrof hier een zomerhuisje dat in vele tientallen jaren heel organisch gegroeid was van een varkensstal naar een steeds luxer wordend zomerhuis.
Er was, zeker in het begin, veel low budget gewerkt met gebruikmaking van veel originele bouwmaterialen.
De laatste fase was het isoleren. Daarvoor heb ik milieuvriendelijke isolatie platen aangebracht en die later afgestuct.